VALLET SHQIPTARE

Populli shqiptar ka një traditë shumë të pasur folklorike, ku vallet zënë një vend shumë të rëndësishëm. Disa nga vallet më të njohura shqiptare janë “Vallja e Shotës”, “Vallja e Rugovës” (ose Vallja e Burrave) etj.

Vallja e Shotës

„Vallja e Shotës“ është një nga vallet më të njohura të Kosovës. Fjala „Shota“ përdoret në Kosovë me kuptimin vajzë e re e zgjuar dhe e bukur. Kjo valle lirike luhet në tri variante: grua-burrë, dy burra ose dy gra. Ajo shoqërohet me muzikë vokale dhe instrumentale. Edhe Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve quhet “SHOTA”.

Në shoqatën tonë organizojmë kurse me valle shqiptare për fëmijët dhe të rinjtë.

Ushtrimet zhvillohen të dielave nga ora 17:00-19:30. Grupi i valleve drejtohet nga dy koreografë me përvojë: Rabit Shkreta dhe Jetullah Shkreta dhe është gjithmonë i hapur për anëtarë të rinj.

Termine – Tanzkurs: Sundgauallee 8, 79114 Freiburg              Oktober 2015 – Februar 2016 Uhrzeit: 17:00 bis 19:30 Uhr

Tag/ Datum Absprachen
 1. Samstag 24.10.2015
 1. Samstag 31.10.2015
 1. Sonntag 08.11.2015
 1. Sonntag 15.11.2015
 1. Sonntag 29.11.2015
 1. Sonntag 06.12.2015
 1. Sonntag 13.12.2015
 1. Sonntag 20.12.2015
 1. Sonntag 17.01.2016
 1. Sonntag 24.01.2016
 1. Sonntag 31.01.2016
 1. Sonntag 07.02.2016
 1. Sonntag 14.02.2016